597 dobrovoľníkov zanechalo svoju dobrovoľnícku stopu - 14.1.2016

Tlačová správa o kampani "Dobrovoľnícka stopa".

V roku 2015 OZ INEX Slovakia odštartovalo pilotný ročník kampane „Dobrovoľnícka stopa“ s cieľom zmapovať svoje dobrovoľnícke aktivity doma a v zahraničí. Nadšenie pomôcť preukázalo  takmer 600 dobrovoľníkov. Áno, stále existujú ľudia s chuťou meniť svet a venovať svoj čas správnym veciam!

V prípade záujmu o viac informácií nás prosím kontaktuje emailom na out(zavinac)inex.sk alebo telefonicky 0905 501 078.

:: Tlačová správa ::

597 dobrovoľníkov zanechalo svoju dobrovoľnícku stopu

Bratislava, 14. január 2016 - V roku 2015 OZ INEX Slovakia odštartovalo pilotný ročník kampane „Dobrovoľnícka stopa“ s cieľom zmapovať svoje dobrovoľnícke aktivity doma a v zahraničí. Nadšenie pomôcť preukázalo takmer 600 dobrovoľníkov. Áno, stále existujú ľudia s chuťou meniť svet a venovať svoj čas správnym veciam!

Kampaň dobrovoľnícka/ľudská stopa ukázala, do akých aktivít a na akom mieste sa dobrovoľníci zapojili. Symbolickú stopu zanechali dobrovoľníci v piesku, blate.. v Dánsku, Litve, na Srí Lanke, hradoch Kamenica, Brekov, ale aj na iných miestach v rámci jednodňových, viacdňových a školiacich aktivít o dobrovoľníctve.

Dobrovoľníkom môže byť naozaj každý. Dobrý pocit z pomoci tým, ktorí to potrebujú nie je jediným prínosom pre dobrovoľníka, ale aj možnosť spoznať nové krajiny, kultúry, miesta, ľudí a v neposlednom rade samých seba.

INEX Slovakia na základe úspechu pilotného projektu plánuje organizovať kampaň aj v roku 2016. Veríme, že počet ľudí so záujmom meniť svet bude narastať.

Činnosť INEX-u Slovakia je financovaná z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

:: Koniec tlačovej správy ::

Bližšie informácie poskytne:

Ing. Miroslava Zváčová, koordinátorka vysielania dobrovoľníkov do zahraničia

Tel. 0905 501 078, E-mail: out@inex.sk

INEX Slovakia – občianske združenie, Prokopova 15, 851 01, Bratislava

www.inex.sk

INEX Slovakia

INEX Slovakia (INternational EXchanges) je nezisková organizácia s cieľom ponúkať nevšedné zážitky, podporovať osobnostný rozvoj, mobilitu, aktívne občianstvo a zmysluplné prežívanie voľného času mládeže prostredníctvom medzinárodných dobrovoľníckych aktivít a neformálneho vzdelávania. Na Slovensku je jediným združením svojho druhu už vyše 23 rokov, podporuje mladých ľudí v spoznávaní nových kultúr, vytváraní nových priateľstiev z celého sveta a získavaní dobrovoľníckych kompetencií.

Napísali o nás:

Rada mládeže Slovenska