Vlajka dobrovoľníctva, ktorá putuje svetom, sa zastaví v Petržalke - 1.8.2011

Tlačová správa o medzinárodnej kampani Alliance Flag Tour, ktorá sa uskutoční na Slovensku od 1. do 10.augusta. Kampaň podporuje Európsky rok dobrovoľníctva a 10-te výročie Medzinárodného roku dobrovoľníctva a je realizovaná organizáciami združenými v medzinárodnej siete Alliance of European Voluntary Service Organisations. Na Slovensku koordinuje kampaň a aktivity INEX Slovakia, člen spomínanej siete.

MESTSKÁ ČASŤ Bratislava-Petržalka a OZ INEX Slovakia

Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava Košická 37, 821 09 Bratislava

Mária Grebeňová-Laczová – tlačová tajomníčka Zuzana Dorčíková – koordinátor projektov

Bratislava 1.8. 2011

Vlajka dobrovoľníctva, ktorá putuje svetom, sa zastaví v Petržalke

"Vlajkou dobrovoľníctva okolo sveta," to je motto kampane Alliance Flag Tour v rámci Európskeho roka dobrovoľníctva a 10-teho výročia Medzinárodného roku dobrovoľníctva. Putovná vlajka navštívi celkom 26 krajín po celom svete.

Tento týždeň navštívi Bratislavu, konkrétne Petržalku.

Ako inak krajšie osláviť rok dobrovoľníctva pod putovnou vlajkou FLAG TOUR-u, ako práve nezištnou prácou tam, kde je pomoc potrebná.

Mestská časť Bratislava-Petržalka s občianskym združením INEX Slovakia a dobrovoľníkmi pomôžu v piatok 5. augusta 2011 od 10,00 hod. do 12,00 hod. krízovému centru Brána do života na Medveďovej ulici č.4. Pridať ruku k dielu môžete v tomto dovolenkovom a prázdninovom čase aj vy ostatní dobrovoľníci.

V zariadení, kde matky a deti nachádzajú azyl pred domácim násilím, budú dobrovoľníci čistiť areál, aby sa deti z tohto zariadenia mali kde hrať. Potrebné bude vykosiť celý pozemok, vyhrabať, pozametať a očistiť od náletových drevín.

Zároveň všetkých zúčastnených pozývame na privítanie putovnej vlajky „Flag Tour“ na Slovensku, ktorá už precestovala okrem Arménska, Veľkú Britániu, Grécko, Nemecko, Bosnu a Hercegovinu, Belgicko, Rakúsko, Švajčiarsko a Francúzsko. Na Slovensku má 6 zastávok: hrady Hanigovce, Brekov, Sklabiňu, Kamenicu, chránené vtáčie územie v Sennom a v Bratislave jedine Petržalku.

Program dobrovoľníckej aktivity 5.8. 2011 v Petržalke v Bráne do života:

10:00 Otvorenie – zástupca INEX-u a zástupca starostu Petržalky Martin Miškov

10:05 – 10:15 Predstavenie INEX-u, Alliance (siete, ktorá organizuje spomínanú kampaň) a Flag tour (informácie o priebehu kampane, jej ciel, v stručnosti)

10:15 – 10:30 – zadelenie práce, rozdanie pomôcok, BOZP

10:30 – 12:00 – práca

12:00 –ukončenie podujatia (INEX Slovakia, zástupca mestskej časti)

Viac informácií o kampani: www.inex.sk/flagtour

Alebo na medzinárodnom blogu kampane: http://allianceflagtour2011.blogspot.com/

Kampaň je realizovaná v rámci Európskeho roku dobrovoľníctva a 10-teho výročia Medzinárodného roku dobrovoľníctva. Všetky sprievodné aktivity organizované na Slovensku sú podporené programom Mládež v akcii a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu.

V prípade, že máte záujem zúčastniť sa podujatia, dajte nám prosím vedieť na 0905 501 078.

Mária Grebeňová-Laczová (Metská časť Bratislava-Petržalka)

Zuzana Dorčíková (INEX Slovakia)

Napísali o nás:

Sme